HappyDog

Agenda

Geen activiteiten.

De eerste les

Zodra u zich aanmeldt voor een puppycursus of opvoed 1 cursus, wordt u uitgenodigd voor een informatieavond. Dit is in het algemeen de eerste lesavondavond en wordt gehouden in de kantine van de Alphense Honden Club. Deze theorieavond is alleen voor u, uw hond moet deze ene keer dus thuis blijven.

Op deze avond hoort u wat u zoal nodig heeft bij het trainen, de trainingsmethodiek die bij de AHC gebruikt wordt en wat er van u en uw hond wordt verwacht. Ook leert u het gedrag en de drijfveren van de hond te begrijpen en hoe wij daar gebruik van kunnen maken tijdens de training.

Wat heeft u nodig en wat juist niet?
Hieronder vindt u een opsomming wat u mee moet nemen naar de les

WEL NIET
Een halsband van nylon of leer. Slipkettingen, deze zijn bij de AHC niet gewenst.
Een riem, ca. 1,5 meter lang van nylon of leer. Metalen ketting of uitlooplijn. Deze zijn zeer onhandig tijdens te training.
Een speeltje om te belonen, bijvoorbeeld:
Bal aan een touwtje
Sok met een tennisbal
Stuk stof
(Dit speeltje hoort bij u en is speciaal voor de training. Laat het speeltje thuis niet rondslingeren. Zo blijft het voor de hond een speciaal en spannend speeltje waar hij graag zijn best voor wilt doen.)
Piepbeestjes, dit stoort de andere honden en kan tevens agressie opwekken.
Veel lekkers om te belonen, bijvoorbeeld; kaas, hondenworst, hondensnacks Geen brokken die de hond normaal in zijn bak krijgt. Want waarom zou hij zijn best doen voor iets dat hij 2x per dag voor niks onder zijn neus geschoven krijgt.
Zorg er tevens voor dat de voertjes kleine stukjes zijn, er gaat er op een trainingsavond heel wat doorheen. Geef de hond GEEN eten voor de training, met een volle maag heeft de hond tenslotte veel minder trek en zin. U gaat na een lekkere maaltijd tenslotte ook liever uitbuiken op de bank dan een rondje hardlopen in het park.

Zorg dat u een prettige jas aan heeft, die tegen een stootje kan. Met diepe zakken waar u het speeltje en het voer in op kunt bergen zonder dat dit telkens uit de zakken valt. Een lange jas is geen aanrader, de flappen hiervan komen telkens tegen de kop van de hond. Verder zijn goede waterdichte schoenen of laarzen geen overbodige luxe.

Tenslotte is een goed humeur ook noodzakelijk. Een hond leert namelijk het best als zijn baas in staat is om zijn gedrag op de juiste waarde in te schatten.