HappyDog

Agenda

Geen activiteiten.

Fotowedstrijd 2010, 4e kwartaal

De winnaars

1e plaats
[singlepic id=11 w=320 h=240 float=none]
Hond: Silas – Eigenaar en fotograaf: Christel van Zeijl

Deze foto bleef me ondanks volgende inzendingen aanspreken wat betreft de compositie en kleur, mooie heldere kleuren. Hond niet precies in het midden sprak me ook aan. Op zich is het niet heel moeilijk om een hond zittend te fotograferen, maar het ene opstaande oor doet het hem. Alsof de attent ogende Silas wil zeggen: ‘Wat zeg je baas, ik ben één en al oor!’ Verbeterpunt voor deze foto is wat mij betreft de scheve horizon.


2e plaats
[singlepic id=1 w=320 h=240 float=none]
Hond: Boomer – Eigenaar en fotograaf: Marleen Eduardo-de Jong

Deze foto is moeilijker te nemen dan de winnaar. De hond springt door het water en lijkt hier te staan. Het afdruipende water laat zien dat er toch sprake is van actie. Wat ik persoonlijk nog liever zou zien, is dat de fotograaf een lager perspectief zou kiezen.


3e plaats
[singlepic id=42 w=320 h=240 float=none]
Hond: Bram – Eigenaar: Rinske en Marc – Fotograaf: Marc Groen

Mooie, scherpe foto van een attente hond in een natuurlijke achtergrond. Ondanks dat de hond poseert, zie je een hele attente kop en houding. Perspectief is ook mooi gekozen, op hoogte van de hond. Foto is gedateerd in een ander seizoen, wat niet de voorkeur heeft in een fotowedstrijd, maar omdat Bram hier op aarde niet meer rondloopt, is het mooie herinnering aan een bijzondere hond, die wellicht in een bloemetjesveld onder rainbowbridge de boel op stelten zet.


Alle inzendingen

[nggallery id=1]