HappyDog

Agenda

Geen activiteiten.

CombiSport

Kunt u niet kiezen? Gehoorzaamheid voor zo’n knappe, perfect luisterende hond of behendigheid om lekker samen de wind door je haren te voelen en de spanning te ervaren van een split-second beslissing? Bij Combi Sport worden de twee leukste, snelste en knapste takken van hondensport gecombineerd. U moet als baas enthousiast en sportief zijn, want ook u moet mee rennen om een goede tijd neer te kunnen zetten. U moet een goede band hebben met uw hond, om samen foutloos (dat is natuurlijk het streven!) de snelheidsonderdelen te kunnen doen en om heel precies de gehoorzaamheid te kunnen doen. Kortom, best of both worlds.

Bij de Combi Sport doet u mee op vier onderdelen:

  • De gehoorzaamheid is gebaseerd op het GG-programma van de FHN. De hond moet netjes volgen, komen op commando en kunnen apporteren.
  • Combi Jump is een onderdeel waarbij hond én baas moeten springen over vier hindernissen. Foutloos en zo snel mogelijk!
  • De Combi Speed is een ander onderdeel waarbij snelheid belangrijk is. Neem met uw hond zo snel mogelijk acht poortjes zig-zaggend over het veld (ook wel beter bekend als de grote slalom!).
  • Het laatste onderdeel is de stormbaan. Hierbij moet uw hond de toestellen correct nemen, rent u als baas naast de toestellen zo hard mogelijk mee, en ook hier gaat het weer om een snelle tijd.

Bij de Combi Sport draait het om “samen” en dus mag uw hond niet te ver bij u vandaan lopen. U neemt de hindernissen samen, als uw hond u op de baan achterlaat en alvast naar de finish gaat, kost dat punten. Andersom mag u uw hond niet in de steek laten, het gaat om SAMEN een sport beoefenen.