HappyDog

Agenda

Geen activiteiten.

Cursus

(7 weken waarvan 1 theorieles en 6 praktijklessen; €140 voor leden en €170 voor niet leden):

Deze cursus is bedoeld voor honden die moeite hebben om zich te concentreren op de baas en zich erg snel laten afleiden door prikkels (bijvoorbeeld andere honden, mensen of verkeer) in de omgeving.

De belangrijkste doelen zijn:

• meer zelfvertrouwen en ontspanning bij hond en eigenaar (het leren herkennen van subtiele signalen van stress en opwinding en door proactief handelen het escaleren van emoties voorkomen)

• betere concentratie, meer aandacht voor de eigenaar en het stimuleren van samenwerking

• het leren omgaan met afleidende prikkels (niet vermijden, maar juist er naar kijken en toch rustig blijven en luisteren)

De eerste paar lessen wordt aangelijnd getraind, maar de laatste 2 lessen wordt ook gedeeltelijk los van de lijn getraind. Hierbij wordt aandacht besteed aan sociaal gedrag los van de lijn en wordt meer gehoorzaamheid gevraagd door ook enkele oefeningen los van de lijn te doen. Veiligheid en positieve leerervaringen voor iedereen staan voorop, dus dit zal altijd in kleine subgroepjes zijn en indien nodig individueel met een hek ertussen. Ook worden onze eigen honden hierbij regelmatig ingezet om de honden te laten oefenen met rustig communiceren.

De eerste les is een theorieles (die nu digitaal is) waarin de eigenaren uitleg krijgen over de verschillende trainingstechnieken, massages en hulpmiddelen die in de praktijklessen gebruikt kunnen worden. Zowel bij de theorieles als de praktijklessen zijn ook partners van harte welkom. Dan kun je thuis de hond samen beter begeleiden op dezelfde manier.

Deze speciale cursus wordt intensief begeleid: kleine groepjes van ca. 5 honden worden begeleid door 2 gespecialiseerde instructeurs met veel ervaring in het begeleiden van probleemgedrag.

Let op: wanneer jij en jouw hond nog niet eerder bij ons getraind hebben, verzoeken wij je om vóór inschrijving eerst contact op te nemen via onze opvoedmail om te bepalen of deze cursus voor jou en jouw hond passend is.

Deze cursus wordt ook aangeboden op de volgende locaties:

Dogtrainers in Nieuwendijk (Noord Brabant) en Hondencentrum Achterhoek in Westendorp

Neem contact op met Z&Z trainers