HappyDog

Agenda

Geen activiteiten.

Cursus

Er worden twee cursussen van ieder 16 lessen per jaar gegeven. Eén cursus voor de AHC zomervakantie (start medio februari) en één cursus na de zomervakantie (start medio augustus).

Als het weer het toelaat zullen we tijdens de les ook ‘uit’ gaan trainen. Dit om de honden te laten wennen aan een andere omgeving en andere situaties.

De trainers van apporteren zijn Anita Metselaar (coördinator), Marlies Kloet, Wim Bekendam, Annemarie Rijneveld en Carolien van Kints.

De beginners- en gevorderdencursussen worden gegeven op maandagavond van 19.30 uur tot ca 20.30 uur. De trainers trainen zelf van 21.00.

Ook is er een apporteersportcompetitie. Wie wordt de beste AHC apporteerder van het seizoen 2017/ 2018? Dit wordt op 4 competitieavonden beslist, waarbij de beste drie uitslagen tellen.


AP1: basiscursus (ca 16 weken; €65,00)
Er wordt altijd gestart in de basiscursus. Hier leren we de hond netjes en graag en met plezier apporteren. Door verschillende oefeningen en trainingstechnieken leren de honden: zoeken, blijven, volgen, markeren, springen, zwemmen en vooruitsturen. Alle oefeningen zijn gebaseerd op snelheid en doorzettings-vermogen. De basisoefeningen worden getraind door middel van clickertraining.
Meer informatie of aanmelden


AP2: gevorderdecursus/recreanten (ca 16 weken; €65,00)
Na de basiscursus krijgen we de gevorderde cursus. De oefeningen worden moeilijker gemaakt, er wordt meer gevraagd van geleider en hond. Er zal met meerdere apporteervoorwerpen tegelijk worden gewerkt. Iedereen wordt klaargestoomd om een B diploma te kunnen halen. Ook wordt er een begin gemaakt met het dirigeren. Combinaties die niet in de wedstrijd groep kunnen deelnemen worden ook ingedeeld in deze groep.
Omdat apporteersport een wedstrijdsport is moet iedereen die in deze gevorderde cursus wil trainen aan minimaal 2 van de georganiseerde diplomadagen en/of werkproeven meedoen. Ook bij deze cursus wordt er gebruik gemaakt van de clicker.
Meer informatie of aanmelden