HappyDog

Agenda

Geen activiteiten.

Apporteersport

Apporteersport is afgeleid uit de jacht alleen waarom zou een Jack Russel, Duitse Herder, Poedel of juist die gezellige kruising niet kunnen apporteren!! Daarom is apporteersport opgezet, voor iedereen die gewoon hond is en het leuk vind om met dingen in zijn bek de sjouwen, graag zijn neus gebruikt en het leuk vind om de bosjes door te struinen op zoek naar een dummy. Dus houd jouw hond van sjouwen en zoeken dan is apporteersport zeker iets voor hem. Het wordt gegeven op de maandagavond om 19.30 uur. Als ’s avonds licht is gaan we ook regelmatig op locatie ergens in Alphen trainen. Apporteersport is leuk omdat je juist samen moet werken maar ook de natuurlijke aanleg van de hond naar boven wordt gehaald. Samen met je baas ‘op jacht’ naar de dummy, mooier bestaat toch niet!!!

Apporteersport is een wedstrijdsport, alleen door het lopen van wedstrijden, diplomadagen in dit geval, kan je een diploma behalen. Wat de eisen per diploma zijn vind je op deze pagina.

Naast diplomadagen zijn er ook werkproeven. Op zo’n wedstrijd krijg je een vijftal werkproeven waarbij meestal meerdere apporten gehaald of gezocht moeten worden.
Bij werkproeven weet je nooit wat er van je verwacht moet en moet je dus goed kunnen samenwerken met je hond. Als geleider moet je je hond zo inzetten en begeleiden zodat de proef zo goed mogelijk en zo vlot mogelijk wordt uitgevoerd. Samenspel tussen geleider en zijn hond is hierbij heel belangrijk!

Heeft u interesse om apporteersport te komen doen, u bent altijd welkom om op de maandagavond een kijkje te komen nemen.

Voor inschrijvingen en informatie kunt u contact opnemen.