HappyDog

Agenda

Geen activiteiten.

Bestuur

taakverdeling bestuur 2020 (pdf)
Femke Wiegel (voorzitter)

Werk:
Senior technisch laborant bij Centocor (een biotechnologisch bedrijf dat injectie medicatie maakt)

Hobby’s:
Mijn grootste hobby is de AHC. Zowel het lesgeven in de behendigheid als het beoefenen daarvan. Verder breng ik graag tijd door met mijn vriend, onze 2 kinderen en Tiësto. Lekker wandelen, op vakantie of gewoon thuis. Daarnaast hou ik ook van een gezellige avond met vrienden, spelletjes spelen en koken (en het nuttigen daarvan :))

Hond(en):
Toen ik in 1997 mijn ouderlijk huis uitging, ging de hond met mij mee. Zorro was een kruising Labrador (al leek hij eerder op een hele grote Markies) en was door een slechte socialisatie onzeker geworden en sterk op mij gericht. Een bijzondere hond die mij veel heeft geleerd. Dankzij hem ben ik in aanraking gekomen met de behendigheid en met de AHC. In de zomer van 2006 scheidde onze wegen, want toen heb ik hem in Friesland tijdens een workshopvakantie voor behendigheid moeten laten gaan. Een kleine week later kwam Tiësto in mijn leven. Tiësto is een kruising Border Collie en Toller. Een echt werkhondje dus. Hij is onbezonnen enthousiast in alles wat je met hem wilt doen, wordt in zijn hoofd niet ouder, maar is super lief voor anderen. Een sporthond én een huishond ineen.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Zorro was een angstige hond en daarvoor heb ik getraind bij de Dierenbescherming. Daar hadden ze op een dag een oefening waarbij de hond over een hindernis en door een hoepel moest springen. Zorro vond het geweldig, dus zijn we naar de Kynologenvereniging Nieuwegein gegaan om behendigheid te leren. Met een groep hadden we ons opgegeven voor een Hike, jawel, bij de AHC. In totaal heb ik 3x meegelopen en toen ik werk vond in Leiden en naar Koudekerk aan den Rijn verhuisde, was de keuze voor de hondenclub niet zo moeilijk. Zorro heeft nog 9 jaar mogen genieten van de behendigheid, gehoorzaamheid, breitensport en apporteren. Met Tiësto probeer ik nu een behendigheidsparcours uit te lopen. Daarnaast geef ik les in de behendigheid en doe ik daar ook de cursusadministratie voor.

Waarom deze functie?
Ik ben gevraagd door het bestuur. Na een periode van overwegingen, heb ik besloten om die stap ook te maken. De AHC is belangrijk geweest voor mij persoonlijk en wil ook andere mensen de mogelijkheid geven om te genieten van hun honden, van de samenwerking en de plezier die je met elkaar kan beleven. Iedere hond is uniek, iedere baas ook, dus er zullen geen combinaties hetzelfde zijn. En dat is dan ook gelijk de uitdaging : zoveel mogelijk verschillende combinaties zich thuis laten voelen op de club, zodat iedereen op hun eigen manier kan genieten van hun hond en de hond van hun baas.

Contact:
Neem contact op met Femke Wiegel


Susanne Lamberts (vice voorzitter & penningmeester)

Werk:
Financieel medewerker bij Royal FloraHolland.

Hobby’s:
Mijn voornaamste hobby is de hondensport en dan vooral op de AHC. Ik heb het heel erg naar mijn zin op de club en daarom heb ik ook veel plezier in de trainingen en het training geven. Daarnaast vind ik het leuk om te joggen/wandelen met de hond. In de weekenden vind ik het erg gezellig om met mijn vriendinnen af te spreken om samen wat te gaan drinken, festivals te bezoeken of gewoon een film avond.

Hond(en):
Op het moment het ik één hond genaamd Deena. Ik beoefen veel sporten met Deena op de AHC, want eigenlijk vinden we iedere discipline leuk om te doen. Voor Deena is het voornaamste belang dat de beloning eten is!! Deena is een heel leuk hondje, dat graag voor je wilt werken! Daarnaast train ik ook met de hond van mijn oma genaamd Kika, een heel ander hondje dan Deena maar ook super leuk om mee te trainen.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
In 2012 ging ik op puppycursus met Deena bij een andere hondenclub, maar dit bleek toch niet helemaal mijn ding te zijn. Ik ben toen een keer met mijn oma meegegaan naar de AHC en heb me vervolgens gelijk aangemeld voor de opvoed 1 cursus. Daarna begon ik met wat kleine vrijwilligerstaken, zoals de schoonmaak en het helpen bij FHN wedstrijden. Eind 2015 ben ik begonnen als aspirant trainer en geef ik les aan de opvoed. Later heb ik de overstap gemaakt naar de GG, waar ik nu actief ben met lesgeven. Sinds maart 2016 ben ik lid van het bestuur.

Waarom deze functie?
Ik train met heel veel plezier bij de AHC en wil daarom graag mijn steentje bijdragen aan de club. Daarnaast vind ik het penningmeesterschap een leuke uitdaging die aansluit op mijn opleiding en mijn werk.

Contact:
Neem contact op met Susanne Lamberts


Linette van Atten (algemeen lid)

Werk:
Communicatie medewerk/grafische vormgever @ TekstUeel Communicatie Waddinxveen. Zoals ze me daar omschrijven: “Jong, dynamisch en vol goede ideeën. Mijn werkzaamheden bestaan uit het onderhouden van Sites en Facebook pagina’s, opmaken van diverse reclame uitingen, nieuwsbrieven maken, fotograferen, filmen, schrijven en nog véél meer.

Hobby’s:
Mijn hond en paard, mijn nummers #1, mijn steun en toeverlaat, mijn dierbaren en daarbij ook mijn grootste hobby. Met Rosie trainen we op basis van klassieke dressuur, en met Lori op een hond vriendelijke wijze. Daarnaast hou ik als digirati op de hoogte van diverse digitale trends.

Hond(en):
Altijd opgegroeid met honden maar toen ik uit huis ging, kwam mijn eerste eigen hondje “Lori” ook wel bekend als de held op sokken.
“Mijn knapperd.!! Zo trots dat jij in mijn leven bent. Van een angstige hond, altijd met je staart tussen je benen. Je durfde geen halsband om en een deuropening was een “no-go” Zo bang om in de buurt te zijn van mensen en andere dieren. Maar al snel ging je mij vertrouwen, als ik tegen je zei dat het goed was geloofde je mij. Inmiddels ben je heel anders, je eet je brokken op en daarnaast eet je nu meer dan alleen vlees. Voor een chipje haal je nu ook je neus niet meer op. Je houdt je bezig met eenden uit de tuin jagen en spelen. Je blaft naar andere honden omdat je “je dapper” voelt. Je gaat op je eigen houtje op onderzoek uit waarbij je inmiddels niet meer achter mij blijft lopen. Jou leven bestaat niet meer uit angst, maar uit spelen, blaffen en de hele dag met je staart fier omhoog rond huppelen.”
Na 1,5 jaar behendigheid met veel plezier te hebben gedaan, hebben we de overstap naar CombiSport gedaan.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Mijn held op sokken, bang voor alles wat wel en niet bewoog vond ik het goed voor haar om wat meer onder de honden en mensen te zijn en daarin positieve ervaringen te bieden. Daarbij kwam mijn kinderwens uit: op hondentraining, iets waar ik al jaren van droomde.

Waarom deze functie?
Het trainen bij de AHC doe ik met veel plezier, daarom wil ik mijn bijdrage leveren aan de club. Samen zorgen wij voor het bestaan van de AHC, dit kunnen we niet zonder onze leden, vrijwilligers, trainers en het bestuur. Ik vind het belangrijk dat iedereen betrokken is bij de vereniging en dat er oprecht naar elke stem geluisterd zal worden.

Contact:
Neem contact op met Linette van Atten


Stephanie Steinmann (algemeen bestuurslid)

Geboortejaar:
1973

Hond(en):
Ferrenz.

Ras:
Border Collie

Lid sinds:
2010

Contact:
Neem contact op met Stephanie Steinmann


Marry Hilders

Werk:

Hobby’s:

Hond(en):

Hoe in aanraking gekomen met AHC?

Waarom deze functie?

Contact:
Neem contact op met Marry Hilders


Willem Marcussen

Werk:

Hobby’s:

Hond(en):

Hoe in aanraking gekomen met AHC?

Waarom deze functie?

Contact:
Neem contact op met Willem Marcussen


Anette Lens

Werk:

Hobby’s:

Hond(en):

Hoe in aanraking gekomen met AHC?

Waarom deze functie?

Contact:
Neem contact op met Anette Lens