HappyDog

Coronavirus

Beste AHC-er,

Wij hebben goed nieuws! Vanaf 25 mei zijn alle disciplines weer aan het trainen. Natuurlijk volgen wij de richtlijnen van het RIVM om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk tegen te gaan.

In het kort: kom alleen met je hond, volg de borden voor ‘één richtingsverkeer’ en hou anderhalve meter afstand van elkaar.

De kantine is nog even dicht. Maar met een beetje geluk, kunnen we jullie snel weer verrassen met nóg meer goed nieuws.
Wij houden jullie op de hoogte!

Namens het bestuur,
Met vriendelijke groeten,

Linette van Atten
Algemeen bestuurslid

Hoopers

De nieuwe discipline die overgewaaid is in 2014 vanuit Amerika.
Een discipline die beoefend kan worden door heel veel verschillende honden. Het maakt in deze sport niet uit of de hond jong is of juist oud, groot of klein. Deze sport is minimaal belastend voor de hond, omdat er geen raakvlakken of sprongen in voor komen.

Ook een handler met fysieke problemen kan bij hoopers toch een actieve sport beoefenen. De hond wordt namelijk op afstand door een parcours geleid waarbij alleen lichaams- en stemcommando’s de hond de juiste richting aangeeft.
Bij hoopers wordt natuurlijk op een positieve manier getraind, er wordt gebruik gemaakt van targets en beloond met spel en/of voer.

Een parcours kan bestaan uit Hoops (hoepels), tunnels (zowel korte als lange, tonnen (waar de hond omheen gestuurd wordt) en gates (hekjes waar de hond achterlangs gaat). De hond wordt op afstand gestuurd en moet een parcours met vloeiende lijnen en zonder haperingen afleggen.

Hoopers kan bij de AHC beoefend worden op:

Dinsdag het 2de uur voor de gevorderden/wedstrijdlopers
Donderdag het 1ste uur voor de gevorderden.
Donderdag het 2de uur voor de beginners.

Vragen kunnen altijd gesteld worden via ahc.hooper@gmail.com

Opgeven kan via het deze link .
Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen en vol = vol!!

Anette Lens
Coördinator Hoopers