HappyDog

Agenda

Geen activiteiten.

Apporteren – Buitentraining maandag 3 en 10 juni 2013

Maandag 3 juni 2013
Trainen op de zandvlakte bij de hoogvliet. Maatschaplaan Alphen aan de Rijn. Op een steenworp afstand van de AHC


Grotere kaart weergeven

Maandag 17 juni 2013
Parkeerplaats ‘Wiebel Biebel’
Liever ga ik twee keer achter elkaar naar het zelfde gebied maar a.s. weekend is er een groot festival bij het meer en dan is het maandag als wij komen nog een grote puinhoop met mensenrommels.

We hebben koek genoeg dus dat hoeft niet mee!

Parkeerplaats ‘Wiebel Biebel’
De Bijlen 4
2406 LL Alphen aan den Rijn

[iframe width=”300″ height=”300″ frameborder=”0″ scrolling=”no” marginheight=”0″ marginwidth=”0″ src=”https://maps.google.nl/maps?q=de+bijlen+4,+alphen+aan+den+rijn&hl=nl&sll=51.992171,4.494086&sspn=1.209257,4.216003&t=h&hnear=De+Bijlen+4,+Alphen+aan+den+Rijn,+Zuid-Holland&ie=UTF8&hq=&ll=52.128996,4.679146&spn=0.003952,0.006437&z=16&iwloc=A&output=embed”]
Grotere kaart weergeven

Extra ALV – Definitieve locatie voor de AHC

Geacht AHC-lid,

 

Hierbij willen wij je uitnodigen voor een extra algemene ledenvergadering (ALV) die gehouden zal worden op woensdagavond 5 juni van 20.00-22.00 uur. Het enige onderwerp op de agenda is “Definitieve locatie voor de Alphense Honden Club”.

Wij hebben de laatste maanden een aantal gesprekken gehouden met de gemeente die uitzicht geven op het aanwijzen van een definitieve locatie voor de AHC door de gemeente. Wij willen jullie hierover tijdens deze ALV graag in meer detail informeren en wij willen tevens jullie mening peilen over de precieze invulling van de nieuwbouwplannen die hiermee samen zullen gaan.

Wij hopen op een grote opkomst.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Alphense Honden Club

Behendigheid competitie 4e uitslag

De uitslag van de vierde competitie van de behendigheid staat op de site.

Klik hier

Clubdag 26 mei

Vanaf nu kun je je opgeven voor de clubdag van 26 mei.

Planning en inschrijvingen versie 2013-05-25

De workshops zijn voor iedereen beschikbaar, per hond mag je voor één workshop inschrijven. De competitie’s worden ook afgesloten op deze dag. Voor meer informatie hierover moet je contact opnemen met je coördinator.

trainer-vangestelBrigitte van Gestel van de Canine Company is uitgenodigd om een dag workshops te komen geven. Altijd al je hond willen leren buigen? Of zijn eigen speelgoed opruimen? Bij deze workshop worden je allerlei dingen geleerd waar je thuis verder mee aan de slag kunt.

 

 

 

IMG_4337

Sylvia Passchier komt vandaag met haar schapen naar de hondenclub. Elke hond kan eens proeven van schapendrijven. Vorig jaar hebben we gezien dat je hond niet perse een herdershond hoeft te zijn. Ook hebben we leuke jachthonden voorbij zien komen!

 

 

 

3 keer balans op een ton 2In deze workshop onder leiding van Mariette van der Vos van TopDog ga je met je hond ervaren welke oefeningen je kunt doen om je hond beter in balans te krijgen, zowel fysiek als psychisch. In deze workshop leer je je hond te beter te coördineren en zijn balans te vinden en te houden op verschillende oppervlakken. Honden vinden het leuk en het is goed voor hun lichamelijk en geestelijk evenwicht (balans).

 

 

 

576_420_ijslander_xsHonden op de foto is bereid gevonden om bij ons studio opnamen te komen maken van je hond. Wil jij ook zo’n fantastische foto van je hond? Schrijf je in. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk 20 euro per hond. Maar …. Dit wordt omgezet in besteltegoed, dus ter waarde van dat bedrag kun je dan foto’s bestellen of een canvas laten maken. Meer informatie op www.hondenopdefoto.nl

 

 

sportkeuringAls je met je hond aan sport doet, is het belangrijk dat hij goed in zijn vel zit. De Alphense Honden Club vindt dit ook belangrijk en daarom komt Elma Bakker naar de AHC. Voor 40 euro (een korting van 5 euro dus!) kun je je hond laten bekijken door Elma. Meer informatie op www.dogfysion.nl

 

 

braintrainingWil jij weten wat je hond kan doen met een oude spijkerbroek? Wil je met je hond bezig zijn zonder allerlei duur speelgoed? Kom dan naar de extra ingelaste workshop Braintraining!!!

 

 

 

bbq

Barbecue!! We sluiten af met een barbecue! Voor tien euro pp kun je daaraan deelnemen. Geef je gauw op!

Meer informatie en opgeven kan bij de evenementencommissie. Mailen kan ook naar evenementen@hondenclub.nl

 

Inschrijven Dogsurvival

Wat is een Dog Survival?
Een Dog Survival is een sportieve wedstrijd waarbij je samen met je hond een uitgezet parcours loopt. De organisatie heeft veel vrijheid bij het uitzetten van een parcours, maar meestal wordt gekozen voor een afstand van ongeveer 5 kilometer met 15 hindernissen. Die moeten samen met de hond genomen worden. Denk hierbij aan klauteren over gestapelde strobalen en andere obstakels, het water in, steppen, kruien met een kruiwagen en al kruipend onder diverse netten door of een doolhof in. De route mag zowel rennend als lopend worden afgelegd. De hond blijft hierbij aangelijnd.

Let op! Deze dog survival wordt NIET door de Alphense Hondenclub georganiseerd, we vonden het echter zo leuk dat we het wel willen vermelden.

Wie kunnen er meedoen?
Eigenlijk kan iedereen meedoen die het leuk lijkt om samen met zijn hond sportief bezig te zijn. De honden hoeven niet van een speciaal type te zijn. Wel moeten ze in goede gezondheid en minimaal 1 jaar oud zijn. Je kunt als recreant meedoen en het parcours rustig lopen of juist proberen de snelste tijd te halen.

Wanneer?
Zaterdag 7 september 2013 aanvang 10.00 uur.

Waar?
De Kleine Duiker
3de Barendrechtseweg 511
2991 SH Barendrecht

Wil je meedoen met je hond?
Mocht je deze Dog Survival Zuid-Holland mee willen doen, ga dan naar de site van de organisatie www.dogsurvival.nl, lees de reglementen en schrijf je in.

Schrijf bij opmerkingen dat je bij de AHC ingedeeld wil worden, zo is de kans groot dat we bij elkaar in groepen komen, wel zo gezellig!

Je doet er je hond vast een plezier mee!

Groetjes,
Anita Metselaar (die gaat)

Geslaagd voor GG-examens 20 april 2013

Wij willen namens de AHC van harte feliciteren de volgende cursisten met het behalen van hun gehoorzaamheidsdiploma’s op zaterdag 20 april.

Voor SHH diploma: Jente Zwamborn met Noa, Manon Meijerink met Izzy, Nathaly van Lammeren met Kaya, Teun Cok met Rexie, Viola Happel met Broes, Stefan Gielliet met Nora en Marleen v.d. Helm met Pai.

Voor GGB diploma: Suzanne Klaus met Jynxx en Ineke Klijn met Fane.

Voor GG1 diploma: Jerscha Keessen met Casper.

Heel veel plezier en succes met de vervolgcursussen.

Behendigheid competitie 3e uitslag

De uitslag van de derde competitie van de behendigheid staat op de site.

Klik hier

AHC wandeling vrijdagavond 14 juni 2013

20130503 AHC wandeling

Waar en hoe laat:

Katwijk aan Zee, parkeerplaats naast Manege Jonker (noordduinseweg nr. 7)
Wandeling start om 19.45u

Aanmelden:

aanmelden kan door een mail te sturen naar evenementen@hondenclub.nl
Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 11 juni. Graag je naam en telefoonnummer vermelden.

Route:

We lopen van Katwijk aan Zee tot de 1ste strandtent in Noordwijk (Take 2). Daarna lopen we weer terug naar de parkeerplaats. De afstand is heen en terug ongeveer 6km.

Kosten:

Neem zelf wat geld mee om wat te drinken bij Take 2 als we daarvoor kiezen. Voor de honden staan daar drinkbakken.

Overig:

de honden mogen los op het strand, er geldt wel een opruimplicht, neem dus zakjes mee om het op te kunnen ruimen. Bij minder dan 5 aanmeldingen gaat de wandeling niet door. Dit laten we weten op woensdag 12 juni via de mail.