HappyDog

Bijzondere Algemene Leden Vergadering Donderdag 21 november 2019 - 20.30u


Geacht AHC-lid,
  Hierbij nodigen we jou uit voor een bijzondere algemene ledenvergadering (BALV) die gehouden zal worden op donderdagavond 21 november om 20:30 uur in het AHC clubgebouw, Eikenlaan 255, Alphen aan den Rijn De onderwerpen van deze bijeenkomst gaan enkel over ‘de nieuwbouw van de Alphense Hondenclub’.
 
De weg van de nieuwbouw is lang geweest, maar het einde is in zicht!
En we weten dat het vaker gezegd is, maar op dit moment ligt de nieuwe huurovereenkomst met de gemeente klaar om te tekenen (zie bijgevoegd document in uw mail), is het bestemmingsplan klaar om naar het college te gaan en hebben we de goedkeuring van de bank voor de lening. Op 26 november kan onze huurovereenkomst voorgelegd worden bij het college voor goedkeuring. Echter, voor we de huurovereenkomst kunnen tekenen, hebben we de goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering nodig.
 
Er zijn in de BALV van 2014 en 2017 al wel stemmingen geweest en ook in de afgelopen ALV is er gestemd over de twee verschillende stichtingskosten (over de afwerking van de buitenwanden).
Voor de duidelijkheid willen we graag nog een BALV organiseren waarbij het totaal plaatje besproken wordt. Dan is er ook geen onduidelijkheid, kan er met de kennis van alle informatie gestemd worden. Dan kan daarna de overeenkomst getekend worden. De minimale oproeptijd voor een ALV is 7 dagen, dus is 21 november is de eerste mogelijk. Gezien de wens van de gemeente om de overeenkomst de 26ste getekend aan te bieden, kunnen we ook niet veel schuiven. Een aantal leden heeft donderdag als een vaste AHC avond en hoeft hierdoor niet extra naar de AHC te komen. Er wordt gekeken naar een oplossing voor het uitvallen van de lessen die om 20:30 zouden starten (de lessen van 19:30 uur kunnen doorgaan).
 
We zullen tijdens de BALV toelichting geven op het vernieuwde ontwerp van de kantine (waar de lening voor aangevraagd wordt) en het bijbehorende financieringsplaatje (zie ook bijgevoegde kasstroom in uw mail) Ook zullen we vragen omtrent de huurovereenkomst en andere nieuwbouw gerelateerde vragen beantwoorden. Daarna zullen we overgaan tot een stemming.
 
Wij staan volledig achter het realiseren van de nieuwbouw en we hopen dat jullie net zoveel vertrouwen hebben in de nieuwbouw als wij. 
 
Met vriendelijke groet, 

Het bestuur van de Alphense Honden Club

De eerste les

Zodra u zich aanmeldt voor een puppycursus of opvoed 1 cursus, wordt u uitgenodigd voor een informatieavond. Dit is in het algemeen de eerste lesavondavond en wordt gehouden in de kantine van de Alphense Honden Club. Deze theorieavond is alleen voor u, uw hond moet deze ene keer dus thuis blijven.

Op deze avond hoort u wat u zoal nodig heeft bij het trainen, de trainingsmethodiek die bij de AHC gebruikt wordt en wat er van u en uw hond wordt verwacht. Ook leert u het gedrag en de drijfveren van de hond te begrijpen en hoe wij daar gebruik van kunnen maken tijdens de training.

Wat heeft u nodig en wat juist niet?
Hieronder vindt u een opsomming wat u mee moet nemen naar de les

WEL NIET
Een halsband van nylon of leer. Slipkettingen, deze zijn bij de AHC niet gewenst.
Een riem, ca. 1,5 meter lang van nylon of leer. Metalen ketting of uitlooplijn. Deze zijn zeer onhandig tijdens te training.
Een speeltje om te belonen, bijvoorbeeld:
Bal aan een touwtje
Sok met een tennisbal
Stuk stof
(Dit speeltje hoort bij u en is speciaal voor de training. Laat het speeltje thuis niet rondslingeren. Zo blijft het voor de hond een speciaal en spannend speeltje waar hij graag zijn best voor wilt doen.)
Piepbeestjes, dit stoort de andere honden en kan tevens agressie opwekken.
Veel lekkers om te belonen, bijvoorbeeld; kaas, hondenworst, hondensnacks Geen brokken die de hond normaal in zijn bak krijgt. Want waarom zou hij zijn best doen voor iets dat hij 2x per dag voor niks onder zijn neus geschoven krijgt.
Zorg er tevens voor dat de voertjes kleine stukjes zijn, er gaat er op een trainingsavond heel wat doorheen. Geef de hond GEEN eten voor de training, met een volle maag heeft de hond tenslotte veel minder trek en zin. U gaat na een lekkere maaltijd tenslotte ook liever uitbuiken op de bank dan een rondje hardlopen in het park.

Zorg dat u een prettige jas aan heeft, die tegen een stootje kan. Met diepe zakken waar u het speeltje en het voer in op kunt bergen zonder dat dit telkens uit de zakken valt. Een lange jas is geen aanrader, de flappen hiervan komen telkens tegen de kop van de hond. Verder zijn goede waterdichte schoenen of laarzen geen overbodige luxe.

Tenslotte is een goed humeur ook noodzakelijk. Een hond leert namelijk het best als zijn baas in staat is om zijn gedrag op de juiste waarde in te schatten.