HappyDog

DIT WIL JE NIET MISSEN! SCHRIJF JE NU IN, WANT ER IS MAAR ÉÉN EERSTE KEER!

Op zaterdag 8 juni 2019 organiseert Alphense Hondenclub haar eerste wedstrijd bij de Raad voor de 1ste graad en open klasse
Aanvang: 09:00
Klasses: 1, 2, 3
Groepen: 1ᵉ graad Large, 1ᵉ graad Medium, 1ᵉ graad Small, Open Large, Open Medium en Open Small
Via deze LINK kom je direct uit bij het inschrijfformulier
Graag tot ziens op 8 juni op ons terrein aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn

Flyball

Heeft u een hond die gek is op (tennis)ballen en die het heerlijk vindt om met u actief in de weer te zijn, dan is flyball vast iets voor u. Flyball is de echte teamsport onder de hondensporten, waarbij teams bestaan uit 6 honden en hun begeleiders. Er wordt geraced tegen andere teams, waarbij telkens teams van 4 honden tegen elkaar uitkomen in een estafetterace. Honden moeten over 4 hindernissen racen naar de flyballkast, waaruit door het indrukken van een voetpedaal een bal wordt gelanceerd. Hierna keert de hond zo snel mogelijk met de bal in de bek terug naar zijn baas, waarbij de volgende hond mag starten wanneer de terugkerende hond de start/finishlijn gepasseerd heeft. Het team waarvan het snelst alle 4 honden foutloos gefinished zijn, heeft gewonnen. AHC teams doen al meer dan 10 jaar succesvol mee aan de landelijke flyballcompetitie georganiseerd door de Federatie Hondensport Nederland (FHN).

U kunt meer informatie krijgen over het flyballen bij de AHC en/of u aanmelden voor een gezellige, doch intensieve flyballcursus bij Eveline Valk. De cursus voor “Beginners” duurt 13 weken en wordt gegeven op dinsdagavond van 20.00-20.45 uur. U moet natuurlijk wel met succes het SHH examen hebben afgelegd.