Behendigheid

Behendigheid is een sportieve en spannende tak van de hondsport. Kom maar eens kijken bij onze trainingen of tijdens een behendigheidswedstrijd.

Met behendigheid train je op een sportieve en spannende manier met je hond. Niet alleen je hond moet aan het werk, ook jij moet je bijdrage leveren om goed en zo snel mogelijk, elke keer weer een ander parcours af te leggen. Voor elke combinatie van baas en hond zit het weer iets anders in elkaar. Terwijl je traint en wedstrijden loopt merk je dat er altijd iets anders kan, waardoor je een steeds betere combinatie vormt.

Bij de AHC kan je met het SHH-diploma op zak beginnen aan de drie behendigheidscursussen; BE1, -2 en -3. Daarna zijn er recreanten groepen (BER) of wedstrijdgroepen (BEW) waarin je verder kan bekwamen.

Voor alle deelnemers vanaf de BE3 is er een leuke onderlinge competitie, met een spannende finale tijdens de clubdag. De wedstrijdlopers van de AHC nemen deel aan de landelijke wedstrijden van de Federatie Hondensport Nederland. Onze yell vormt dan beruchte onderbrekingen tijdens de prijsuitreikingen.

Het behendigheidsteam van de AHC bestaat uit:
Anita Metselaar
Femke Wiegel
Harry Vrieling
Letta Roskam
Marc Groen
Willy Kinkel (coördinator)
Wim Bekendam
Joyce van den Berg
Anette Lens (aspirant-trainer)
Yvonne van Westen (coördinator)

Laatste nieuwsberichten: