HappyDog

Coronavirus


Beste AHC-er,

Terwijl het coronavirus zich wereldwijd verspreid blijven ook wij niet ongeschonden. De overheid heeft nog zwaardere maatregelen moeten treffen om de verder verspreiding van het virus te voorkomen. Onze zorg gaat uit naar de gezondheid van onze vrijwilligers en leden.
  Uit de persconferentie van gisteravond 23 maart 2020 is naar voren gekomen dat er voorlopig geen samenscholingen (samenkomst van meer dan 3 mensen) zijn toegestaan. Concreet betekent dit dat onze club gesloten blijft voor alle trainingen totdat wij van overheidswege (rijk en/of gemeente) toestemming krijgen om weer open te gaan. 
Uiteraard stellen wij alle cursisten via email, website en onze Facebookpagina op de hoogte zodra er weer getraind kan worden. Het webadres voor de Facebookpagina van de AHC is:
https://www.facebook.com/AlphenseHondenClub. Het webadres van de Facebookgroep waarop iedereen berichten kan plaatsen is: https://www.facebook.com/groups/486775268044448
  Voor vragen over de discipline waarin je les hebt, kun je je per email richten tot je coördinator. Hiervoor ga je naar onze website www.hondenclub.nl, klik in het menu linksboven op je discipline en volg de instructies voor mailcontact.  

Wat betreft de ALV:


De situatie is ontstaan dat de AHC niet kan voldoen aan statutaire en wettelijke verplichtingen met betrekking tot de Algemene Leden Vergadering. Het bestuur gaat ervan uit dat de overheid de termijnen zal verruimen. Tevens doet het AHC bestuur een beroep op de redelijkheid en billijkheid, zodat toch rechtsgeldige besluiten genomen kunnen worden.
 
Pas op jezelf en op elkaar. Wij houden jullie op de hoogte.
 
Namens het bestuur,
 
Steph Steinmann
Algemeen bestuurslid
Alphense Honden Club

Apporteersport

Apporteersport is afgeleid uit de jacht alleen waarom zou een Jack Russel, Duitse Herder, Poedel of juist die gezellige kruising niet kunnen apporteren!! Daarom is apporteersport opgezet, voor iedereen die gewoon hond is en het leuk vind om met dingen in zijn bek de sjouwen, graag zijn neus gebruikt en het leuk vind om de bosjes door te struinen op zoek naar een dummy. Dus houd jouw hond van sjouwen en zoeken dan is apporteersport zeker iets voor hem. Het wordt gegeven op de maandagavond om 19.30 uur. Als ’s avonds licht is gaan we ook regelmatig op locatie ergens in Alphen trainen. Apporteersport is leuk omdat je juist samen moet werken maar ook de natuurlijke aanleg van de hond naar boven wordt gehaald. Samen met je baas ‘op jacht’ naar de dummy, mooier bestaat toch niet!!!

Apporteersport is een wedstrijdsport, alleen door het lopen van wedstrijden, diplomadagen in dit geval, kan je een diploma behalen. Wat de eisen per diploma zijn vind je op deze pagina.

Naast diplomadagen zijn er ook werkproeven. Op zo’n wedstrijd krijg je een vijftal werkproeven waarbij meestal meerdere apporten gehaald of gezocht moeten worden.
Bij werkproeven weet je nooit wat er van je verwacht moet en moet je dus goed kunnen samenwerken met je hond. Als geleider moet je je hond zo inzetten en begeleiden zodat de proef zo goed mogelijk en zo vlot mogelijk wordt uitgevoerd. Samenspel tussen geleider en zijn hond is hierbij heel belangrijk!

Heeft u interesse om apporteersport te komen doen, u bent altijd welkom om op de maandagavond een kijkje te komen nemen.

Er start maandag 11 maart 2019 weer een nieuwe cursus waarvoor nog plaats is!

Voor inschrijvingen en informatie kunt u contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Anita Metselaar
Coordinator Apporteersport
Alphense Hondenclub

Laatste nieuwsberichten: