HappyDog

Bijzondere Algemene Leden Vergadering Donderdag 21 november 2019 - 20.30u


Geacht AHC-lid,
  Hierbij nodigen we jou uit voor een bijzondere algemene ledenvergadering (BALV) die gehouden zal worden op donderdagavond 21 november om 20:30 uur in het AHC clubgebouw, Eikenlaan 255, Alphen aan den Rijn De onderwerpen van deze bijeenkomst gaan enkel over ‘de nieuwbouw van de Alphense Hondenclub’.
 
De weg van de nieuwbouw is lang geweest, maar het einde is in zicht!
En we weten dat het vaker gezegd is, maar op dit moment ligt de nieuwe huurovereenkomst met de gemeente klaar om te tekenen (zie bijgevoegd document in uw mail), is het bestemmingsplan klaar om naar het college te gaan en hebben we de goedkeuring van de bank voor de lening. Op 26 november kan onze huurovereenkomst voorgelegd worden bij het college voor goedkeuring. Echter, voor we de huurovereenkomst kunnen tekenen, hebben we de goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering nodig.
 
Er zijn in de BALV van 2014 en 2017 al wel stemmingen geweest en ook in de afgelopen ALV is er gestemd over de twee verschillende stichtingskosten (over de afwerking van de buitenwanden).
Voor de duidelijkheid willen we graag nog een BALV organiseren waarbij het totaal plaatje besproken wordt. Dan is er ook geen onduidelijkheid, kan er met de kennis van alle informatie gestemd worden. Dan kan daarna de overeenkomst getekend worden. De minimale oproeptijd voor een ALV is 7 dagen, dus is 21 november is de eerste mogelijk. Gezien de wens van de gemeente om de overeenkomst de 26ste getekend aan te bieden, kunnen we ook niet veel schuiven. Een aantal leden heeft donderdag als een vaste AHC avond en hoeft hierdoor niet extra naar de AHC te komen. Er wordt gekeken naar een oplossing voor het uitvallen van de lessen die om 20:30 zouden starten (de lessen van 19:30 uur kunnen doorgaan).
 
We zullen tijdens de BALV toelichting geven op het vernieuwde ontwerp van de kantine (waar de lening voor aangevraagd wordt) en het bijbehorende financieringsplaatje (zie ook bijgevoegde kasstroom in uw mail) Ook zullen we vragen omtrent de huurovereenkomst en andere nieuwbouw gerelateerde vragen beantwoorden. Daarna zullen we overgaan tot een stemming.
 
Wij staan volledig achter het realiseren van de nieuwbouw en we hopen dat jullie net zoveel vertrouwen hebben in de nieuwbouw als wij. 
 
Met vriendelijke groet, 

Het bestuur van de Alphense Honden Club

Apporteersport

Apporteersport is afgeleid uit de jacht alleen waarom zou een Jack Russel, Duitse Herder, Poedel of juist die gezellige kruising niet kunnen apporteren!! Daarom is apporteersport opgezet, voor iedereen die gewoon hond is en het leuk vind om met dingen in zijn bek de sjouwen, graag zijn neus gebruikt en het leuk vind om de bosjes door te struinen op zoek naar een dummy. Dus houd jouw hond van sjouwen en zoeken dan is apporteersport zeker iets voor hem. Het wordt gegeven op de maandagavond om 19.30 uur. Als ’s avonds licht is gaan we ook regelmatig op locatie ergens in Alphen trainen. Apporteersport is leuk omdat je juist samen moet werken maar ook de natuurlijke aanleg van de hond naar boven wordt gehaald. Samen met je baas ‘op jacht’ naar de dummy, mooier bestaat toch niet!!!

Apporteersport is een wedstrijdsport, alleen door het lopen van wedstrijden, diplomadagen in dit geval, kan je een diploma behalen. Wat de eisen per diploma zijn vind je op deze pagina.

Naast diplomadagen zijn er ook werkproeven. Op zo’n wedstrijd krijg je een vijftal werkproeven waarbij meestal meerdere apporten gehaald of gezocht moeten worden.
Bij werkproeven weet je nooit wat er van je verwacht moet en moet je dus goed kunnen samenwerken met je hond. Als geleider moet je je hond zo inzetten en begeleiden zodat de proef zo goed mogelijk en zo vlot mogelijk wordt uitgevoerd. Samenspel tussen geleider en zijn hond is hierbij heel belangrijk!

Heeft u interesse om apporteersport te komen doen, u bent altijd welkom om op de maandagavond een kijkje te komen nemen.

Er start maandag 11 maart 2019 weer een nieuwe cursus waarvoor nog plaats is!

Voor inschrijvingen en informatie kunt u contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Anita Metselaar
Coordinator Apporteersport
Alphense Hondenclub

Laatste nieuwsberichten: