Bestuur

taakverdeling bestuur 2013 (pdf)

 

Femke Wiegel (voorzitter)

Werk:
Senior technisch laborant bij Centocor (een biotechnologisch bedrijf dat injectie medicatie maakt)

Hobby’s:
Mijn grootste hobby is de AHC. Zowel het lesgeven in de behendigheid als het beoefenen daarvan. Verder breng ik graag tijd door met mijn vriend, onze 2 kinderen en Tiësto. Lekker wandelen, op vakantie of gewoon thuis. Daarnaast hou ik ook van een gezellige avond met vrienden, spelletjes spelen en koken (en het nuttigen daarvan :))

Hond(en):
Toen ik in 1997 mijn ouderlijk huis uitging, ging de hond met mij mee. Zorro was een kruising Labrador (al leek hij eerder op een hele grote Markies) en was door een slechte socialisatie onzeker geworden en sterk op mij gericht. Een bijzondere hond die mij veel heeft geleerd. Dankzij hem ben ik in aanraking gekomen met de behendigheid en met de AHC. In de zomer van 2006 scheidde onze wegen, want toen heb ik hem in Friesland tijdens een workshopvakantie voor behendigheid moeten laten gaan. Een kleine week later kwam Tiësto in mijn leven. Tiësto is een kruising Border Collie en Toller. Een echt werkhondje dus. Hij is onbezonnen enthousiast in alles wat je met hem wilt doen, wordt in zijn hoofd niet ouder, maar is super lief voor anderen. Een sporthond én een huishond ineen.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Zorro was een angstige hond en daarvoor heb ik getraind bij de Dierenbescherming. Daar hadden ze op een dag een oefening waarbij de hond over een hindernis en door een hoepel moest springen. Zorro vond het geweldig, dus zijn we naar de Kynologenvereniging Nieuwegein gegaan om behendigheid te leren. Met een groep hadden we ons opgegeven voor een Hike, jawel, bij de AHC. In totaal heb ik 3x meegelopen en toen ik werk vond in Leiden en naar Koudekerk aan den Rijn verhuisde, was de keuze voor de hondenclub niet zo moeilijk. Zorro heeft nog 9 jaar mogen genieten van de behendigheid, gehoorzaamheid, breitensport en apporteren. Met Tiësto probeer ik nu een behendigheidsparcours uit te lopen. Daarnaast geef ik les in de behendigheid en doe ik daar ook de cursusadministratie voor.

Waarom deze functie?
Ik ben gevraagd door het bestuur. Na een periode van overwegingen, heb ik besloten om die stap ook te maken. De AHC is belangrijk geweest voor mij persoonlijk en wil ook andere mensen de mogelijkheid geven om te genieten van hun honden, van de samenwerking en de plezier die je met elkaar kan beleven. Iedere hond is uniek, iedere baas ook, dus er zullen geen combinaties hetzelfde zijn. En dat is dan ook gelijk de uitdaging : zoveel mogelijk verschillende combinaties zich thuis laten voelen op de club, zodat iedereen op hun eigen manier kan genieten van hun hond en de hond van hun baas.

Contact:

Neem contact op met Femke Wiegel


Marjon Schellingerhout (secretaris)/>

Werk:
Sinds 2007 werk ik bij Noordbeek b.v. te Hazerswoude Rijndijk.
In 2013 ben ik gestart met het behandelen van mens en dier d.m.v. Energy therapie.
Dit is heel dankbaar werk om te mogen doen.

Hobby’s:
Mijn hobby’s, tja……… genieten van de mooie dingen in het leven!

Hond(en):

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
In 1986 kwam ik voor het eerst in aanraking met de AHC, naast les krijgen volgde al snel les geven, clubblad, achter de bar, inkoop bar, alles met veel plezier, met als hoogtepunt de Hike’s.
In 2000 gingen de AHC en ik uit elkaar, mijn honden waren er niet meer, kinderen vlogen de deur uit, kortom mijn leven nam even een andere afslag.
Zomer 2012 kwamen er weer hondenkriebels boven, en in januari 2013 zette ik weer voet op vertrouwde bodem. Inmiddels sta ik weer achter de bar en dat doe ik met heel veel plezier.

Waarom deze functie?
Dat is heel simpel, ik wil mij graag inzetten voor mijn cluppie en de langgekoesterde droom helpen te realiseren, een mooie kantine als ontmoetingsplaats voor alle leden, een hal waarin getraind kan worden. Samen kunnen we dit voor elkaar krijgen!

Contact:

Neem contact op met Marjon Schellingerhout


Johan Manting (penningmeester)

Werk:
Ik werk al ruim 12 jaar in de financiële hoek o.a. als administratief medewerker, controller en de laatste jaren als financieel directeur. Naast bestuurlijke ervaring heb ik dus ook een brede kennis van administratie en financiële verslagen.

Hobby’s:

Hond(en):

Hoe in aanraking gekomen met AHC?

Waarom deze functie?
Graag zou ik voor de AHC de rol van penningmeester op me nemen

Contact:

Neem contact op met Johan Manting


Tessa van der Linden (algemeen lid)Tessa

Werk:

Hobby’s:

Hond(en):

Hoe in aanraking gekomen met AHC?

Waarom deze functie?

Contact:

Neem contact op met Tessa van der Linden