HappyDog

Bestuur

taakverdeling bestuur 2015 (pdf)
 

Femke Wiegel (voorzitter)

Werk:
Senior technisch laborant bij Centocor (een biotechnologisch bedrijf dat injectie medicatie maakt)

Hobby’s:
Mijn grootste hobby is de AHC. Zowel het lesgeven in de behendigheid als het beoefenen daarvan. Verder breng ik graag tijd door met mijn vriend, onze 2 kinderen en Tiësto. Lekker wandelen, op vakantie of gewoon thuis. Daarnaast hou ik ook van een gezellige avond met vrienden, spelletjes spelen en koken (en het nuttigen daarvan :))

Hond(en):
Toen ik in 1997 mijn ouderlijk huis uitging, ging de hond met mij mee. Zorro was een kruising Labrador (al leek hij eerder op een hele grote Markies) en was door een slechte socialisatie onzeker geworden en sterk op mij gericht. Een bijzondere hond die mij veel heeft geleerd. Dankzij hem ben ik in aanraking gekomen met de behendigheid en met de AHC. In de zomer van 2006 scheidde onze wegen, want toen heb ik hem in Friesland tijdens een workshopvakantie voor behendigheid moeten laten gaan. Een kleine week later kwam Tiësto in mijn leven. Tiësto is een kruising Border Collie en Toller. Een echt werkhondje dus. Hij is onbezonnen enthousiast in alles wat je met hem wilt doen, wordt in zijn hoofd niet ouder, maar is super lief voor anderen. Een sporthond én een huishond ineen.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Zorro was een angstige hond en daarvoor heb ik getraind bij de Dierenbescherming. Daar hadden ze op een dag een oefening waarbij de hond over een hindernis en door een hoepel moest springen. Zorro vond het geweldig, dus zijn we naar de Kynologenvereniging Nieuwegein gegaan om behendigheid te leren. Met een groep hadden we ons opgegeven voor een Hike, jawel, bij de AHC. In totaal heb ik 3x meegelopen en toen ik werk vond in Leiden en naar Koudekerk aan den Rijn verhuisde, was de keuze voor de hondenclub niet zo moeilijk. Zorro heeft nog 9 jaar mogen genieten van de behendigheid, gehoorzaamheid, breitensport en apporteren. Met Tiësto probeer ik nu een behendigheidsparcours uit te lopen. Daarnaast geef ik les in de behendigheid en doe ik daar ook de cursusadministratie voor.

Waarom deze functie?
Ik ben gevraagd door het bestuur. Na een periode van overwegingen, heb ik besloten om die stap ook te maken. De AHC is belangrijk geweest voor mij persoonlijk en wil ook andere mensen de mogelijkheid geven om te genieten van hun honden, van de samenwerking en de plezier die je met elkaar kan beleven. Iedere hond is uniek, iedere baas ook, dus er zullen geen combinaties hetzelfde zijn. En dat is dan ook gelijk de uitdaging : zoveel mogelijk verschillende combinaties zich thuis laten voelen op de club, zodat iedereen op hun eigen manier kan genieten van hun hond en de hond van hun baas.

Contact:

Neem contact op met Femke Wiegel


Marjon Schellingerhout(algemeen lid)

Werk:

Hobby’s:
Mijn hobby’s, tja……… genieten van de mooie dingen in het leven!

Hond(en):
Er lopen bij mij thuis gezellig Oud Duitse, Pyrenese, Zwitserse en Australische herders rond met allemaal het SHH-diploma op zak.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
In 1986 kwam ik met mijn eerste Briard trainen bij de AHC. Nadat in 2000 geen honden meer in huis waren heb ik even afscheid genomen van de AHC. In januari 2013 kwam er een Oud Duitse herder in huis en natuurlijk ging ik weer naar mijn oude vertrouwde AHC.

Waarom deze functie?
Dat is heel simpel, ik wil mij graag inzetten voor mijn cluppie en de langgekoesterde droom helpen te realiseren, een mooie kantine als ontmoetingsplaats voor alle leden, een hal waarin getraind kan worden. Samen kunnen we dit voor elkaar krijgen!

Contact:

Neem contact op met Marjon Schellingerhout


Johan Manting (penningmeester)

Werk:
Na mijn opleiding aan de HEAO ben ik aan de slag gegaan als financial in diverse rollen, waarbij ik alle aspecten van boekhouden tot verslaglegging heb mogen leren. Momenteel werk ik bij Horsman & Co. de aannemer in de Duin en Bollenstreek.

Hobby’s:
Naast het trainen met de honden ben ik zelf ook graag aan het sporten. Hardlopen, zwemmen en fitness doe ik eigenlijk allemaal om fit te worden en blijven. Al deze sporten komen samen in een nieuwe hobby van me: obstacle running. Van ploeteren door de modder tot het overwinnen van obstakels het zit er allemaal in.

Hond(en):
Mijn eerste hond waarmee ik ging trainen is Chasin’ een terveurense herder uit 2005. Dit was niet mijn eigen hond, maar heb hier ruim acht jaar mee getraind en wedstrijden gelopen (apporteren, CombiSport, behendigheid en GG). Toen ik in 2008 te horen kreeg dat de broer van Chasin’ een nieuw huis zocht was ik natuurlijk al snel om en kwam Micah bij ons wonen. In no-time het SHH gehaald, zodat er weer getraind kon worden voor wedstrijden. Als hoogtepunt van zijn/onze sportieve carrière is de 1e plaats A-klasse van het NK CombiSport in 2009.
In 2015 was het dan eindelijk tijd voor een eigen puppy. Na een korte zoektocht is de keus gevallen op een Australian Shepherd. Zijn officiele naam is Paw Prints Pride overdose of Luck maar wij noemen hem Hunter. En wat een geluk hebben we met hem het is een heerlijk hondje met een geweldige drive om te werken.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
De baas van Chasin’ heeft mij meegenomen naar de AHC om daar te trainen aangezien zij zelf daar al jaren kwam. Na een aantal jaar getraind te hebben werd ik gevraagd of ik zin had om les te geven. Dat wilde ik ook wel eens proberen, eerst bij de opvoed en later ook als inval bij de CombiSport. Ondertussen 7 jaar verder en een hoop bijgeleerd vind ik het nog steeds geweldig om mensen en honden samen aan het werk te zetten.

Waarom deze functie?
Als lid en trainer heb je altijd wel wat dingen waarvan je denkt “dat kan beter”. Ik denk dat je als bestuurslid kan zorgen dat dingen ook beter worden. Dat is voor mij ook de reden om deel te nemen in het bestuur. Door mijn financiële achtergrond werd ik gevraagd om de rol van penningmeester op mij te nemen.

Contact:

Neem contact op met Johan Manting


Susanne Lamberts (secretaris)

Werk:
Student bedrijfseconomie aan de Hogeschool voor Economische Studies te Rotterdam. Ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn studie.

Hobby’s:
Mijn voornaamste hobby is de hondensport en dan vooral op de AHC. Ik heb het heel erg naar mijn zin op de club en daarom heb ik ook veel plezier in de trainingen en het training geven. Daarnaast vind ik het leuk om te joggen/wandelen met de hond. In de weekenden vind ik het erg gezellig om met mijn vriendinnen af te spreken om samen te stappen, spelletjes te spelen en lekker te kletsen.

Hond(en):
Alweer 4 jaar geleden kreeg ik mijn eerste hondje genaamd Deena. Deena is een Aussie van 4 jaar oud. Nadat ik acht jaar lang gezeurd had bij mijn ouders of ik alsjeblieft een hond mocht, mocht het dan eindelijk. Ik beoefen veel sporten met Deena op de AHC. Eerst begonnen we met Flyball en al vrij snel begonnen we ook met GG. Een jaar later maakte we kennis met de behendigheid, wat ook heel leuk bleek te zijn. Nu doen we dus drie disciplines op de AHC en Deena vindt alle drie de disciplines fantastisch om te doen. Deena is een heel leuk hondje, dat graag voor je wilt werken!

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
In 2012 ging ik op puppycursus met Deena bij een andere hondenclub, maar dit bleek toch niet helemaal mijn ding te zijn. Ik ben toen een keer met mijn oma meegegaan naar de AHC en heb me vervolgens gelijk aangemeld voor de opvoed 1 cursus. Daarna begon ik met wat kleine vrijwilligerstaken, zoals de schoonmaak en het helpen bij FHN wedstrijden. Eind 2015 ben ik begonnen als aspirant trainer en geef ik les aan de opvoed. Sinds maart 2016 ben ik lid van het bestuur.

Waarom deze functie?
Ik train met heel veel plezier bij de AHC en wil daarom graag mijn steentje bijdragen aan de club. Momenteel heb ik nog genoeg vrije tijd om me volledig in te zetten voor de AHC. Daarnaast is het interessant om de theorie die ik tijdens mijn studie leer uit te oefenen in de praktijk.

Contact:
Neem contact op met Susanne Lamberts


Martin van der Werf (algemeen lid)

Ik ben een zogenaamde herintreder, tenminste als het gaat om het vervullen van een bestuursfunctie bij de AHC.
Enkele tientallen jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de AHC. Mijn toenmalige vrouw en ik hadden op 4 oktober (jawel) een hond uitgezocht in het asiel. Een rasechte rasloze, Psycho genaamd. Na een aantal maanden namen we er nog een bij, Sacha een blonde bouvier. Omdat dit toch wel een wat serieuzere hond was (werd ons gezegd) zijn we na de AHC getogen en zijn we begonnen met de lessen. Na enkele jaren had ik dat wel gezien en ben ik vervolgens gaan lesgeven, heb heel veel tijd doorgebracht met klussen bij de AHC en ben in het bestuur gekozen. Totaal heb ik 19 jaar in het bestuur gezeten en moet ik zeker zeggen dat dat mij goed beviel, blijkbaar ben ik een soort van masochist want zoals jullie natuurlijk allemaal weten doe je het nooit goed in het bestuur. Inmiddels heb ik wel geleerd me van deze kritiek niets aan te trekken. Ik denk dat mijn kwaliteiten ook meer liggen bij het besturen, het coachen en omgaan met mensen dan met bijvoorbeeld het sporten met honden. Een korte periode van enkele jaren heb ik me terug getrokken uit het verenigingsleven van de AHC (heb me wel altijd blijven bemoeien met de nieuwbouw) tot de algemene leden vergadering van maart 2015. Ik had namelijk wat kritiek op het zittende bestuur, er waren veel wisselingen, men was onderbezet en dus onvoldoende slagvaardig. Ik had het idee dat mijn bemoeienis positief zou kunnen bijdragen dus hebben jullie me weer in het bestuur gekozen. Als belangrijkste taak binnen het bestuur heb ik de nieuwbouw van ons nieuwe verenigingsgebouw.
Als ik niet met de AHC bezig ben werk, werk ik onder andere voor een architectenbureau in Rotterdam waar ik projectmanager ben. Naast mijn werk in Rotterdam heb ik ook mijn eigen bedrijf. Dit is een bouwkundig adviesbureau. Met mijn eigen bedrijf werk ik veel in deze regio.
Muziek is, naast mijn werk ook wel een belangrijke tijdsbesteding. Ik hou er veel van muziek, ik luister ernaar, ik spaar vinyl en speel zelf in verschillende samenstellingen gitaar en basgitaar. Als het rockt en er zitten gitaren in vindt ik het gaaf.
Ik woon in Hazerswoude met mijn vriendin Esther. We hebben een leuk oud huis met veel ruimte. Het onderhoud en het realiseren van al onze nieuwe wensen voor het huis en tuin neemt dus ook nog best wel veel tijd in beslag. Een van de belangrijkste huisgenoten en mijn legitimering om ook mee te kunnen kletsen binnen de AHC is Bram. Bram is een inmiddels driejarige teckel, een supergezellige huisgenoot.

Contact:

Neem contact op met Martin van der Werf


Linette van Atten (algemeen lid)

Werk:
Communicatie medewerk/grafische vormgever @ TekstUeel Communicatie Waddinxveen. Zoals ze me daar omschrijven: “Jong, dynamisch en vol goede ideeën. Mijn werkzaamheden bestaan uit het onderhouden van Sites en Facebook pagina’s, opmaken van diverse reclame uitingen, nieuwsbrieven maken, fotograferen, filmen, schrijven en nog véél meer.

Hobby’s:
Mijn hond en paard, mijn nummers #1, mijn steun en toeverlaat, mijn dierbaren en daarbij ook mijn grootste hobby. Met Rosie trainen we op basis van klassieke dressuur, en met Lori op een hond vriendelijke wijze. Daarnaast hou ik als digirati op de hoogte van diverse digitale trens.

Hond(en):
Altijd opgegroeid met honden maar toen ik uit huis ging, kwam mijn eerste eigen hondje “Lori” ook wel bekend als de held op sokken.
“Mijn knapperd.!! Zo trots dat jij in mijn leven bent. Van een angstige hond, altijd met je staart tussen je benen. Je durfde geen halsband om en een deuropening was een “no-go” Zo bang om in de buurt te zijn van mensen en andere dieren. Maar al snel ging je mij vertrouwen, als ik tegen je zei dat het goed was geloofde je mij. Inmiddels ben je heel anders, je eet je brokken op en daarnaast eet je nu meer dan alleen vlees. Voor een chipje haal je nu ook je neus niet meer op. Je houdt je bezig met eenden uit de tuin jagen en spelen. Je blaft naar andere honden omdat je “je dapper” voelt. Je gaat op je eigen houtje op onderzoek uit waarbij je inmiddels niet meer achter mij blijft lopen. Jou leven bestaat niet meer uit angst, maar uit spelen, blaffen en de hele dag met je staart fier omhoog rond huppelen.”
Na 1,5 jaar behendigheid met veel plezier te hebben gedaan, hebben we de overstap naar CombiSport gedaan.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Mijn held op sokken, bang voor alles wat wel en niet bewoog vond ik het goed voor haar om wat meer onder de honden en mensen te zijn en daarin positieve ervaringen te bieden. Daarbij kwam mijn kinderwens uit: op hondentraining, iets waar ik al jaren van droomde.

Waarom deze functie?
Het trainen bij de AHC doe ik met veel plezier, daarom wil ik mijn bijdrage leveren aan de club. Samen zorgen wij voor het bestaan van de AHC, dit kunnen we niet zonder onze leden, vrijwilligers, trainers en het bestuur. Ik vind het belangrijk dat iedereen betrokken is bij de vereniging en dat er oprecht naar elke stem geluisterd zal worden.

Contact:
Neem contact op met Linette van Atten


Nelly Ivens (algemeen lid)

Werk:
Ik werk als business analist en scrum master over het algemeen binnen de financiële sector

Hobby’s:
Ik kan erg genieten van vakanties en weekeindjes met onze caravan en ik sport ook graag met en zonder mijn honden.

Hond(en):
Ik heb verschillende honden gehad. Mijn eerste hond was een Bouvier, de liefste sukkel van een hond die ik ooit gehad heb. Toen hij overleed had ik inmiddels 1 zoon en hebben we een aantal jaren geen honden gehad. Toen de kinderen weer wat ouder waren en op school zaten ging het toch weer kriebelen en kwam Spike bij ons wonen, een kruising Labrador, herder. Ook een heerlijke, lieve hond. Omdat ik veel werk hebben we een aantal jaar later besloten dat er een tweede hond, ook voor hem wel gezellig zou zijn en kwam, na een kort intermezzo met Terra een Mechelse herder, Lizzy erbij. Zij is een kruising van o.a. een Border Collie en een Hazewindhond. Toen Spike overleed kwam al snel weer een pup in huis, Kay een Border Collie. Op het moment doe ik met Kay Combisport en Flyball en ben ik net met Lizzy overgestapt van de Flyball naar de ‘oude staarten club’.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Toen we Spike kregen leek het me leuk om met hem een puppy cursus te gaan doen. Op internet gezocht naar een hondenclub en vervolgens met de puppycursus begonnen bij de Alphense Hondenclub. Vervolgens kwam van het een het ander. We gingen na ons SHH-examen verder met Breitensport (tegenwoordig Combisport) en Behendigheid. Omdat ik in het verleden actief was geweest als vrijwilliger achter de bar bij de voetbal heb ik mij op een gegeven moment opgegeven als barmedewerker en later barcoördinator. Tenslotte draait de AHC, intussen ook een beetje ‘mijn cluppie’ geworden, geheel op de vrijwilligers en wilde ik daar ook mijn bijdrage aan leveren.

Waarom deze functie?
Binnen mijn werk ben ik veel bezig met het vormen van teams. Binnen het bestuur begreep ik dat ik hiermee een bijdrage zou kunnen leveren. Inmiddels was ik al 7 jaar betrokken als vrijwilliger achter de bar en wilde wel weer eens iets anders. Ook sta ik, om files te omzeilen, altijd heel vroeg op om naar mijn werk te gaan en de bardiensten waren daarvoor eigenlijk te laat afgelopen. De bouw van een nieuwe kantine en hal is ook een mooie uitdaging omdat dit kan zorgen voor verdeeldheid binnen de club en ik zou graag mijn bijdrage leveren om hier een succes van te maken.

Contact:
Neem contact op met Nelly Ivens