Op 22 mei organiseert de AHC de clubdag 2016

Lees hier alle info

Op 17 juli organiseert de AHC weer een 2nd chance behendigheidswedstrijd. De opbrengsten komen ten goede aan ons nieuw clubgebouw.

Lees hier alle info

Bestuur

taakverdeling bestuur 2015 (pdf)
 

Femke Wiegel (voorzitter)

Werk:
Senior technisch laborant bij Centocor (een biotechnologisch bedrijf dat injectie medicatie maakt)

Hobby’s:
Mijn grootste hobby is de AHC. Zowel het lesgeven in de behendigheid als het beoefenen daarvan. Verder breng ik graag tijd door met mijn vriend, onze 2 kinderen en Tiësto. Lekker wandelen, op vakantie of gewoon thuis. Daarnaast hou ik ook van een gezellige avond met vrienden, spelletjes spelen en koken (en het nuttigen daarvan :))

Hond(en):
Toen ik in 1997 mijn ouderlijk huis uitging, ging de hond met mij mee. Zorro was een kruising Labrador (al leek hij eerder op een hele grote Markies) en was door een slechte socialisatie onzeker geworden en sterk op mij gericht. Een bijzondere hond die mij veel heeft geleerd. Dankzij hem ben ik in aanraking gekomen met de behendigheid en met de AHC. In de zomer van 2006 scheidde onze wegen, want toen heb ik hem in Friesland tijdens een workshopvakantie voor behendigheid moeten laten gaan. Een kleine week later kwam Tiësto in mijn leven. Tiësto is een kruising Border Collie en Toller. Een echt werkhondje dus. Hij is onbezonnen enthousiast in alles wat je met hem wilt doen, wordt in zijn hoofd niet ouder, maar is super lief voor anderen. Een sporthond én een huishond ineen.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Zorro was een angstige hond en daarvoor heb ik getraind bij de Dierenbescherming. Daar hadden ze op een dag een oefening waarbij de hond over een hindernis en door een hoepel moest springen. Zorro vond het geweldig, dus zijn we naar de Kynologenvereniging Nieuwegein gegaan om behendigheid te leren. Met een groep hadden we ons opgegeven voor een Hike, jawel, bij de AHC. In totaal heb ik 3x meegelopen en toen ik werk vond in Leiden en naar Koudekerk aan den Rijn verhuisde, was de keuze voor de hondenclub niet zo moeilijk. Zorro heeft nog 9 jaar mogen genieten van de behendigheid, gehoorzaamheid, breitensport en apporteren. Met Tiësto probeer ik nu een behendigheidsparcours uit te lopen. Daarnaast geef ik les in de behendigheid en doe ik daar ook de cursusadministratie voor.

Waarom deze functie?
Ik ben gevraagd door het bestuur. Na een periode van overwegingen, heb ik besloten om die stap ook te maken. De AHC is belangrijk geweest voor mij persoonlijk en wil ook andere mensen de mogelijkheid geven om te genieten van hun honden, van de samenwerking en de plezier die je met elkaar kan beleven. Iedere hond is uniek, iedere baas ook, dus er zullen geen combinaties hetzelfde zijn. En dat is dan ook gelijk de uitdaging : zoveel mogelijk verschillende combinaties zich thuis laten voelen op de club, zodat iedereen op hun eigen manier kan genieten van hun hond en de hond van hun baas.

Contact:

Neem contact op met Femke Wiegel


Marjon Schellingerhout (secretaris)

Werk:
Sinds 2007 werk ik bij Noordbeek b.v. te Hazerswoude Rijndijk.
In 2013 ben ik gestart met het behandelen van mens en dier d.m.v. Energy therapie.
Dit is heel dankbaar werk om te mogen doen.

Hobby’s:
Mijn hobby’s, tja……… genieten van de mooie dingen in het leven!

Hond(en):
Er lopen, hangen op de bank, liggen regelmatig in de weg, Oud Duitse, Pyrenese, Zwitserse en Australische herders bij mij thuis. Een paar zijn gezellig aan het Combi-sporten, een paar denken er over om behendigheid te gaan doen en de jongste, we zien wel wat het gaat worden, eerst maar even lekker pup zijn.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
In 1986 kwam ik voor het eerst in aanraking met de AHC, naast les krijgen volgde al snel les geven, clubblad, achter de bar, inkoop bar, alles met veel plezier, met als hoogtepunt de Hike’s.
In 2000 gingen de AHC en ik uit elkaar, mijn honden waren er niet meer, kinderen vlogen de deur uit, kortom mijn leven nam even een andere afslag.
Zomer 2012 kwamen er weer hondenkriebels boven, en in januari 2013 zette ik weer voet op vertrouwde bodem. Inmiddels sta ik weer achter de bar en dat doe ik met heel veel plezier.

Waarom deze functie?
Dat is heel simpel, ik wil mij graag inzetten voor mijn cluppie en de langgekoesterde droom helpen te realiseren, een mooie kantine als ontmoetingsplaats voor alle leden, een hal waarin getraind kan worden. Samen kunnen we dit voor elkaar krijgen!

Contact:

Neem contact op met Marjon Schellingerhout


Johan Manting (penningmeester)

Werk:
Ik werk al ruim 12 jaar in de financiële hoek o.a. als administratief medewerker, controller en de laatste jaren als financieel directeur. Naast bestuurlijke ervaring heb ik dus ook een brede kennis van administratie en financiële verslagen.

Hobby’s:

Hond(en):

Hoe in aanraking gekomen met AHC?

Waarom deze functie?
Graag zou ik voor de AHC de rol van penningmeester op me nemen

Contact:

Neem contact op met Johan Manting


Tessa van der Linden (algemeen lid)Tessa

Werk:
Sinds 2006 werk ik bij Rivierduinen, een GGZ zorginstelling, op de locatie in Alphen aan den Rijn en Gouda. Sinds september 2014 ben ik binnen deze organisatie aan de slag gegaan als manager voor de crisisopname. Ik heb het ontzettend naar mijn zin!

Hobby’s:
Heel veel… ik geniet van mijn honden en het doen van leuke activiteiten met ze (trainen maar ook de wandelingen), ik hou van sporten en dan juist de niet typische dagelijkse sporten zoals bootcamp, mudmasters en insanity, afgewisseld met soms fitness en andere lessen. Ook houd ik van creatief zijn, maar net zo snel als dat ik aan iets nieuws begin heb ik ook alweer iets anders gezien wat me leuk lijkt om te maken. Gelukkig beperkt dit gedrag zich tot de crea activiteiten 😉
Daarnaast gewoon alle gezellige dingen als etentjes, afspreken met vrienden, filmpje pakken, vakantie vieren… teveel om op te noemen.

Hond(en):
Van kinds af aan ben ik opgegroeid met dieren: konijnen, vogels, cavia’s, katten, honden en paarden. Mijn allereerst honden maatje van Zoef, een drentse patrijs. Hiermee is mijn liefde begonnen. In 2006 is Loes, een heidewachtel bij me komen wonen. En in 2010 is Pim, ook een heidewachtel er bij gekomen. Hetzelfde ras maar twee totaal verschillende honden. Loes is heel erg op mij gericht en vind het samen doen erg leuk. Pim is buiten een echte jager, geregeld uit mijn zicht met wandelen. In huis daarentegen denkt hij een schoothond te zijn en kruipt hij het liefst tegen je aan om te knuffelen.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Eind 2006 ben ik meteen op puppen cursus gegaan met Loes. Ze was toen nog maar net 8 weken oud. Al snel volgde de vervolg cursussen en na het behalen van mijn SHH diploma ben ik begonnen als aspirant trainer bij de opvoed. Als trainer heb ik enige tijd de socialisatie lessen gedaan en afwisselend puppen en opvoedcursussen gegeven. Vervolgens ben ik als lid van de vereniging in de evenementen commissie aan de slag gegaan en sinds maart 2013 begonnen bij het bestuur.

Waarom deze functie?
Ik heb altijd met veel plezier getraind bij de AHC en wilde graag hier een bijdrage aan leveren. Ik was al ooit eerder gevraagd maar toen kwam dat door werken gecombineerd met studeren niet zo goed uit. Toen ik eenmaal meer tijd had was het een goed moment om me hiervoor op te geven.

Contact:
Neem contact op met Tessa van der Linden


Martin van de Werff (algemeen lid)

Ik ben een zogenaamde herintreder, tenminste als het gaat om het vervullen van een bestuursfunctie bij de AHC.
Enkele tientallen jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de AHC. Mijn toenmalige vrouw en ik hadden op 4 oktober (jawel) een hond uitgezocht in het asiel. Een rasechte rasloze, Psycho genaamd. Na een aantal maanden namen we er nog een bij, Sacha een blonde bouvier. Omdat dit toch wel een wat serieuzere hond was (werd ons gezegd) zijn we na de AHC getogen en zijn we begonnen met de lessen. Na enkele jaren had ik dat wel gezien en ben ik vervolgens gaan lesgeven, heb heel veel tijd doorgebracht met klussen bij de AHC en ben in het bestuur gekozen. Totaal heb ik 19 jaar in het bestuur gezeten en moet ik zeker zeggen dat dat mij goed beviel, blijkbaar ben ik een soort van masochist want zoals jullie natuurlijk allemaal weten doe je het nooit goed in het bestuur. Inmiddels heb ik wel geleerd me van deze kritiek niets aan te trekken. Ik denk dat mijn kwaliteiten ook meer liggen bij het besturen, het coachen en omgaan met mensen dan met bijvoorbeeld het sporten met honden. Een korte periode van enkele jaren heb ik me terug getrokken uit het verenigingsleven van de AHC (heb me wel altijd blijven bemoeien met de nieuwbouw) tot de algemene leden vergadering van maart 2015. Ik had namelijk wat kritiek op het zittende bestuur, er waren veel wisselingen, men was onderbezet en dus onvoldoende slagvaardig. Ik had het idee dat mijn bemoeienis positief zou kunnen bijdragen dus hebben jullie me weer in het bestuur gekozen. Als belangrijkste taak binnen het bestuur heb ik de nieuwbouw van ons nieuwe verenigingsgebouw.
Als ik niet met de AHC bezig ben werk, werk ik onder andere voor een architectenbureau in Rotterdam waar ik projectmanager ben. Naast mijn werk in Rotterdam heb ik ook mijn eigen bedrijf. Dit is een bouwkundig adviesbureau. Met mijn eigen bedrijf werk ik veel in deze regio.
Muziek is, naast mijn werk ook wel een belangrijke tijdsbesteding. Ik hou er veel van muziek, ik luister ernaar, ik spaar vinyl en speel zelf in verschillende samenstellingen gitaar en basgitaar. Als het rockt en er zitten gitaren in vindt ik het gaaf.
Ik woon in Hazerswoude met mijn vriendin Esther. We hebben een leuk oud huis met veel ruimte. Het onderhoud en het realiseren van al onze nieuwe wensen voor het huis en tuin neemt dus ook nog best wel veel tijd in beslag. Een van de belangrijkste huisgenoten en mijn legitimering om ook mee te kunnen kletsen binnen de AHC is Bram. Bram is een inmiddels driejarige teckel, een supergezellige huisgenoot.

Contact:

Neem contact op met Martin van de Werff