Agenda

18 april 2014
Thema les Behendigheid

22 april 2014
SHH proefexamen

24 april 2014
SHH proefexamen

10 mei 2014
Examentraining opvoed

11 mei 2014
Apporteren wedstrijd

Bestuur

taakverdeling bestuur 2013 (pdf)

 

Femke Wiegel (voorzitter)

Werk:
Senior technisch laborant bij Centocor (een biotechnologisch bedrijf dat injectie medicatie maakt)

Hobby’s:
Mijn grootste hobby is de AHC. Zowel het lesgeven in de behendigheid als het beoefenen daarvan. Verder breng ik graag tijd door met mijn vriend, onze 2 kinderen en Tiësto. Lekker wandelen, op vakantie of gewoon thuis. Daarnaast hou ik ook van een gezellige avond met vrienden, spelletjes spelen en koken (en het nuttigen daarvan :))

Hond(en):
Toen ik in 1997 mijn ouderlijk huis uitging, ging de hond met mij mee. Zorro was een kruising Labrador (al leek hij eerder op een hele grote Markies) en was door een slechte socialisatie onzeker geworden en sterk op mij gericht. Een bijzondere hond die mij veel heeft geleerd. Dankzij hem ben ik in aanraking gekomen met de behendigheid en met de AHC. In de zomer van 2006 scheidde onze wegen, want toen heb ik hem in Friesland tijdens een workshopvakantie voor behendigheid moeten laten gaan. Een kleine week later kwam Tiësto in mijn leven. Tiësto is een kruising Border Collie en Toller. Een echt werkhondje dus. Hij is onbezonnen enthousiast in alles wat je met hem wilt doen, wordt in zijn hoofd niet ouder, maar is super lief voor anderen. Een sporthond én een huishond ineen.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Zorro was een angstige hond en daarvoor heb ik getraind bij de Dierenbescherming. Daar hadden ze op een dag een oefening waarbij de hond over een hindernis en door een hoepel moest springen. Zorro vond het geweldig, dus zijn we naar de Kynologenvereniging Nieuwegein gegaan om behendigheid te leren. Met een groep hadden we ons opgegeven voor een Hike, jawel, bij de AHC. In totaal heb ik 3x meegelopen en toen ik werk vond in Leiden en naar Koudekerk aan den Rijn verhuisde, was de keuze voor de hondenclub niet zo moeilijk. Zorro heeft nog 9 jaar mogen genieten van de behendigheid, gehoorzaamheid, breitensport en apporteren. Met Tiësto probeer ik nu een behendigheidsparcours uit te lopen. Daarnaast geef ik les in de behendigheid en doe ik daar ook de cursusadministratie voor.

Waarom deze functie?
Ik ben gevraagd door het bestuur. Na een periode van overwegingen, heb ik besloten om die stap ook te maken. De AHC is belangrijk geweest voor mij persoonlijk en wil ook andere mensen de mogelijkheid geven om te genieten van hun honden, van de samenwerking en de plezier die je met elkaar kan beleven. Iedere hond is uniek, iedere baas ook, dus er zullen geen combinaties hetzelfde zijn. En dat is dan ook gelijk de uitdaging : zoveel mogelijk verschillende combinaties zich thuis laten voelen op de club, zodat iedereen op hun eigen manier kan genieten van hun hond en de hond van hun baas.

Contact:

Neem contact op met Femke Wiegel


Harry Vrieling (secretaris)

Werk:
Ik ben moleculair geneticus en heb een onderzoeksgroep binnen de afdeling Toxicogenetica van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Hobby’s:
Lekker wandelen met mijn honden in de vrije natuur, behendigheidsles geven, zelf trainen en wedstrijden lopen, vogels kijken, lezen en computeren.

Hond(en):
Twee border collies: Flynn en Ten. Met Flynn doe ik met wisselend succes mee aan behendigheidswedstrijden. Ten is onze nieuwe border collie telg waaraan we heel veel plezier in zowel het dagelijks leven als in de hondensport hopen te gaan beleven.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Zo’n 15 jaar geleden wilde ik met onze eerste border collie Vasca wat aan hondensport gaan doen. Ik moest beginnen met een cursus elementaire gehoorzaamheid en ben mij toen gaan verdiepen in de theorie van hondengedrag en hondentraining. Ik vond het allemaal heel interessant, rolde van het één in het ander en stond een beetje tot mijn eigen verbazing ruim een jaar zelf een groep cursisten les te geven bij zowel de gehoorzaamheid als de flyball.

Waarom deze functie?
Ik wil graag mijn steentje bijdragen om de hoge kwaliteit van zowel de hondenopvoeding als de wedstrijdsport bij de AHC te behouden en liefst nog verder te verbeteren.

Contact:

Neem contact op met Harry Vrieling


Aad Grootendorst (penningmeester)

Werk:
Ik werk als financieel manager bij een groothandel in meubelen, woningdecoratie, antiek en curiosa in Linschoten (bij Woerden).

Hobby’s:
Uiteraard mijn honden. En daarnaast ADO Den Haag, lezen, wandelen met de honden en modelspoortreinen.

Hond(en):
Na ervaring te hebben opgedaan met 2 Groenendaelers (Laika en Farouche – beide overleden) nu in het trotse bezit van 2 Border Collies (Gwyneth en Caitlin). Met Gwyn doe ik aan gehoorzaamheid (ze heeft GG1) en flyball, terwijl ze met Margo, mijn vrouw, nog aan behendigheid doet.
Cait-je heeft net haar SHH maar gaat dapper door met GGB en behendigheid.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Bijna 17 jaar geleden hebben wij met Laika voor het eerst kennis gemaakt met AHC toen ze de puppy-cursus volgde. Ook Farouche en nu dus Gwyneth en Caitlin hebben de elementaire gehoorzaamheidskennis bij AHC opgedaan en zijn daarna op verschillend niveau doorgegaan met gehoorzaamheid en/of behendigheid.

Waarom deze functie?
Ik ben van mening dat je als lid van een vereniging niet alleen “passief” moet blijven. Op ieder terrein zijn extra handjes nodig en dus spring je bij. Maar dan liefst wel op een terrein waarvan je verstand hebt.
En voor mij was dat dus een financiële functie.

Contact:

Neem contact op met Aad Grootendorst


Tessa van der Linden (algemeen lid)

Werk:

Hobby’s:

Hond(en):

Hoe in aanraking gekomen met AHC?

Waarom deze functie?

Contact:

Neem contact op met Tessa van der Linden


Carola Klaus (algemeen lid)

Werk:
Ik werk in het ziekenhuis VUMC als verpleegkundige op afdeling vaat- en long chirugie

Hobby:
Op de eerste plaats, zoals bij velen op de AHC is mijn grootste hobby mijn 2 honden Aisha van 10 jaar en Djilly 4 jaar. Lekker met hun bezig zijn, wandelen, steppen, behendigheid en gehoorzaamheid. Veder vind ik heel fijn om in mijn vrije tijd te paardrijden, skiën en leuke dingen doen met mijn man en dochter.

Hond(en):
In 2002 ging ik samen wonen en besloten we dat we een hond wilde. In die tijd werkte mijn man en ik allebei fulltime. Om deze reden besloten we geen puppy te nemen maar een herplaats hond. Dit werd een groenendaeler genaamd Aisha die toen een jaar oud was. Aisha en ik hebben obedience gedaan en daarna GG en combisport. Van Aisha heb ik heel veel geleerd, maar omdat zij lichamelijk veel mankeert heb ik besloten dat ze op haar zesde met pensioen ging. Om deze reden hebben we in sept 2007 besloten om een groenendaeler puppy te nemen genaamd Djilly. Met haar doe ik nu behendigheid met veel plezier.

Hoe in aanraking gekomen met AHC?
Na een paar jaar obedience getraind te hebben stopte de trainer met les geven. Ik wilde toch wat leuks blijven doen met mijn hond en via mijn schoonzus kwam ik bij de AHC terecht. Na een paar jaar ben ik ook les gaan geven in gehoorzaamheid/ opvoed.

Waarom deze functie?
In de afgelopen 7 jaar heb ik kunnen genieten van de AHC door daar te trainen met mijn hond en zo veel te leren over honden gedrag, maar zeker ook de mensen achter de honden. Ik kreeg de mogelijkheid om deel te nemen aan het bestuur dit jaar. Aangezien ik afgelopen jaar iets meer tijd gekregen en ik ben van mening dat je altijd wel wat kan doen voor je club, heb ik dit aanbod aan genomen. Ik hoop met mijn inzet de AHC een prettige plek is waar iedereen met zijn hond prettig kan bezig zijn.

Contact:

Neem contact op met Carola Klaus